Кремъл заяви, че разследването на самолетната катастрофа, при която загина наемническият ръководител

...
Кремъл заяви, че разследването на самолетната катастрофа, при която загина наемническият ръководител
Коментари Харесай

Кремъл: Възможно е катастрофата с Пригожин да е умишлена

Кремъл съобщи, че следствието на самолетната злополука, при която загина наемническият началник Евгений Пригожин, включва опцията тя да е била породена съзнателно, което е първото категорично самопризнание, че той може да е бил погубен, съобщи " Ройтерс ".
Прочетете още
" Очевидно е, че се преглеждат разнообразни версии, в това число версията - знаете защо приказваме - да кажем, съзнателно безчовечие ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Нека изчакаме резултатите от нашето съветско следствие ", добави той.

На 23 август частният аероплан Embraer, с който Пригожин пътуваше за Санкт Петербург от Москва, се разруши северно от Москва, починаха всички 10 души на борда, в това число две други висши фигури на " Вагнер ", четиримата му телохранители и трима души екипаж.

Причината към момента не е ясна, но местни поданици наоколо до местопроизшествието казаха пред " Ройтерс ", че са чули тропот и по-късно са видели самолетът да пада на земята.

Самолетът се разруши тъкмо два месеца откакто Пригожин пое контрола над южния град Ростов в края на юни в несполучлив протест против съветското военно управление.
Русия е уведомила бразилския орган за следствия на самолетни произшествия, че няма да проверява злополуката на творби в Бразилия аероплан Embraer според интернационалните правила " сега ", заяви бразилска организация пред " Ройтерс ".

Попитан за тази информация, Песков отговори: " Първо, следствието е в ход, с това се занимава Следственият комитет. "

" В този случай не може да става дума за никакъв интернационален аспект ", уточни Песков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР